dilluns, 27 de març del 2017

Projecte: Les plantes i els materials

Hola famílies!

Durant aquest segon trimestre hem estat treballant en un altre projecte. Aquest està encarat a estudiar les plantes i aquest estudi ens ha portat fins al plantejament de la importància del reciclatge.

A continuació explicarem com hem dut a terme tot aquest procediment.

Primer pas: l'estudi de les parts de les plantes i el que necessiten per néixer i créixer. 

    

Segon pas: vàrem plantar les llavors de diferents plantes per poder veure com creixien. A més a més, la classe és va dividir en dos grans grups, en els quals un dels grups les seves plantes estarien exposades a la llum del sol i en canvi l'altre grup tindria les plantes tancades en un armari per tal de que no els hi toqui la llum solar. 

                 

Aquest és un experiment que els alumnes volien esbrinar si les plantes sense llum solar podrien créixer. L'altre experiment que varen escollir és que en un dels pots on plantaríem les llavors no hi hauria terra sinó cotó fluix. 

Tercer pas: que vàrem dur a terme durant unes quantes setmanes era l'observació directa de les plantes. Aquesta observació l’enregistràvem en una fitxa per tal de poder veure els canvis que anaven transcorrent durant totes aquestes setmanes. 

              


Quart pas: vàrem estudiar tot allò que ens poden donar les plantes. 

Cinquè pas: vàrem estudiar i veure com es transformava el material que les plantes ens podien donar. D'aquesta manera vam entendre d'on sortien els materials com la fusta, el perfum o el cotó, entre d'altres.  
            Resultat d'imatges de la fusta  Resultat d'imatges de perfum

Sisè pas: vàrem estudiar quins tipus de materials ens envoltaven i la classe va analitzar de que estaven fets: de les plantes, dels animals o de la natura. 

Finalment vàrem arribar al punt de que fèiem desprès d'utilitzar aquest material i que en fèiem quan ja no ens servia. Per tant vam enllaçar-ho amb el reciclatge i la seva importància. Fins i tot ens va ajudar a entendre la importància de reciclar, reutilitzar i de reduir amb el Senyor Capità Enciam.

Us deixem uns vídeos del Capità Enciam: Embolica que fa fort  i les tres erres.



Resultat d'imatges de reciclatge
Resultat d'imatges de reciclatgeFins i tot ens hem atrevit a reciclar i reutilitzar el nostre paper! Que divertit que és!

  
                                             
                                             

                                             

                                              


Tot aquest procés ens ha portat moltes sessions d'estudi, d'investigació, d'experimentació on hem posat en pràctica totes les matèries que estudiem a l'escola. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada